Menu Close

2020 10 09 Antroji pagyvenusių žmonių mėnesio savaitė: šiltas dėmesys mokytojams ir sveikatos stiprinimas

Spalio 5-ąją Kauno Panemunės socialinės globos namuose minėjome Tarptautinę mokytojų dieną. Buvusiems mokytojams buvo skirtos sveikinimų eilės, dovanėlės, linkėta neblėstančios geros nuotaikos, sveikatos ir toliau išlikti išminties ir šviesos kelrodžiais. Mokytojai prisiminė savo gražiausias mokytojavimo akimirkas, sutikdami, kad tai prasmingas ir nuolatinio tobulėjimo reikalaujantis darbas. Dienos globos centro senjorai ne tik sveikino buvusius mokytojus, tačiau ir patys tarsi sugrįžo į mokyklos suolą – atliko įvairias užduotis, dienotvarkę susiskirstydami į pamokėles.
Kūno kultūros ir sporto dienos metu dėmesys buvo skirtas fizinei senjorų sveikatai. Globos namų gyventojai šios aktyvios ir smagios dienos metu mokėsi vaikščioti šiaurietiškai. Pasak specialistų, šiaurietiškas vaikščiojimas stiprina ištvermę, gerai veikia kraujotaką, širdies veiklą. Dienos centrų lankytojai taip pat nesnaudė – įsitraukė į įvairius sportinius žaidimus, estafetes, azartiškai rungtyniavo tarpusavyje.
Siekiant ne tik fizinės, bet ir psichikos sveikatos darnos, spalio 9-ąją paminėjome Pasaulinę psichikos sveikatos dieną. Globos namų gyventojams ir dienos globos centro lankytojams teorinius – praktinius užsiėmimus psichikos sveikatos išsaugojimo tema vedė LSMU Medicinos akademijos studentės Beatričė ir Karolina, o socialinės priežiūros dienos centro senjorai atliko pratimus su savo jausmais ir emocijomis ypač inovatyviu metodu – panaudojant asociatyvines korteles.
Savaitė buvo įdomi, aktyvi, pilna įspūdžių. Kviečiame iš arčiau susipažinti šiame vaizdo įraše:

Skip to content